♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

04 December, 2014

Resepi : Sup Pembakar Lemak

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Semoga Senantiasa Berada didalam lindungan Dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...
SalamKhamis.

Alahai…. Lamanya belog kesayangan hamba ni terbiar sepi! Huk huk huk…
Mahap semua..Lately CMa super-duper bz.. [tapi sempat jer setagrem & pesbuk] ehehe..
CMa minta maaf jgk sbb tiada jejak balas berlaku.masa terlalu mencemburui.:’( 
Insyaallah.. ada masa, pelan2 cma kayuh mai jejak na…

Sekarang ni kan, cma tgh mood ‘Berdiet’.. Konon nak target berat badan 65Kg sebelum berakhir December nanti..adela tinggal  dalam 27hari lg. Berat sekarang 73Kg. menangis tengok penimbang tu.. huhu..
Campur tolak semua ada kira2 8-9kg nak reduce. Mampu ke?? Huhu.. insyaallah…Kita ‘DUIT’
Eeheh..

Ni CMa nak share resepi ‘SUP PEMBAKAR LEMAK’ ha kauu.nama tak hengat..ni cma screen short entah dari group mana lupa sudah… huhu.. mintak halal ye..

Menu ni dah jadi menu WAJIB utk cma setiap hari.. So far, So Good.. tak de la lapaq tahan ketaq lutut,mengigil perut je ade.. eheh..sedap..kenyang & berkhasiat.. sup ni tak de lemak/karbo.so bolehlah makan secara kerap.

Bahan-Bahan;
3-6 Bawang Besar Bombay
10 Biji Tomato
1 Btg Lobak Merah
1 Bunga Kobis
2 Biji Lada Capsicum
Air

Cara-Cara;
Potong sayuran kecil-kecil dan masukkan air,rebus selama 10 minit atau sampai empuk.Siap!

P/S: Portion cma buat cikit jer.ubah suai sendri.tp ttp menu yg sama dan cma tambah garam bukit.sikit jer.[Pengambilan Garam berlebihan akan menyebabkan kita berasa lapar]
Sekian.. cubalah.. cuba… :)

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥