♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

31 March, 2014

Kalau Dah Rezeki.. [Terima Kasih Kak Khatijah]


Barang yg hilang..dah jumpe.. ^^

Assalammualaikum...
Semoga senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha selalu...
Salam isnin ^^

Cma nk cerita ngan uols..[sori citer pjg berjela..hahahas]
Hari rabu lepas beg yg cma isi duit tu tercicir tau uols [bukan wallet or purse. dia mcm pocket tissue]
Cma tercicir waktu berhenti sekejap nk jawab call. Mase tu bawak moto la... hujan renyai2 manje..agaknye beg tu tercicir time cma keluarkan phone..

Mase tu x perasan lg yg beg tu dah tercicir.. sampai rumah..siap2 nk keluar baru perasan beg tu takde..time ni cma nk keluar pi bayaq duit baki Roadtax.. menggelabah habaq hang..naik balik moto pegi ke opis.kot2 tercicir on the way nk g parking moto..cari2 tak jumpa..

Mula2 tu sedih jgk la..lama2 redha.. Doa dlm hati. ‘Ya Allah.. Jika ini bukan rezeki ku,aku percaya akan hikmah disebalik rezeki yg hilang ni”sambil2 tu baca doa barang hilang :

Doa menemukan barang yg hilang
Hari khamis petang, owner kedai yg cma renew .tax tu tepon.
Owner kedai‘’Shima,nk bgtau r.tax dh siap. Blh la dtg amek ye. Awk ade tercicir resit r.tax kt mana2 ke?
Time tu cma terkedu “Ok kak, nnti cma dtg amik..ya.. ya. Ada tercicir..tp tak ingat kt mana. Kenapa tu kak?
Owner KedaiAda orang jumpa resit awak ni.dlm beg duit katanya. Namanya khatijah.nnti awak telefon la dia ye.. ni no dia 0123456789 no opis 03987654321.”
Alhamdulillah kak..ade org jumpa.. mmg  hilang, tp x sure kat mana.. time kasih kak..nnti saya tepon dia.”

Diketotkan citer.cma call la kakak yg honest tu..

Salam..ni kak khatijah ke?”ye saya..siapa ni?”
saya cma kak.td owner kedai camar pelangi ada tepon saya,dia yg bg ni tepon akak ni,akak ada jumpa beg saya ke?”
“OO... ha.. ade2.. awak hilang beg apa ye? Ada apa dlm beg tu?” [meminta kepastian]
saya hilang beg warna hitam kak. Kecik je 4 segi.ada zip kaler putih kat belakang.yg depan tu boleh selitkan pocket tissue. Dalam tu ada resit r.tax rm150 dgn sejumlah wang tunai rm320
ha. Betul2.. akak jumpa beg tu masa nk balik kerja..ingatkan ape.. buka tgk ada duit..takut jugak waktu tu. Pastu husband akak suruh cek tgk apa2 yg boleh buat rujukan. Tu yg akak call org kedai tu.’
Nasib baik ada rujukan.kalau tak mmg akak nk sedekah ke masjid je
[sebak]Alhamdulillah kak.. terima kasih sbb pulangkan pada sya..rezeki saya dpt beg tu balik.Terima kasih kak..nnti saya jumpa akak

sebahagian dari wang tunai

Hari jumaat cma jumpa akak tu.. dan dpt balik beg dan isi2 kat dlm tu..Rasa bersyukur sangat.. huhuhuuu.. RM320 mungkin sikit nilainya bg sesetengah org..kalau cma, mmg besar rahmat la.. huhuhuuu..

  • Buat kak khatijah yg kerja di opis construction taman maju jaya, CMa nak ucap terima kasih byk2 sbb ssh payah call utk pulangkan balik beg cma tu.. Cma terhutang budi dgn akak. Hanya allah yg maha esa dpt mmbalas kejujuran akak..terima kasih kak
[kalau pun bukan sekarang, manelah tahu satu hari nnti akak terbaca entryni kan..terima kasih kak khatijah]

Alhamdulillah.. syukur..tak semua orang jujur kan?
Notasiku : uols pernah tak hilang barang, pastu jumpe semula?

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥